Leading Edge Herstelling

Leading Edge Herstelling

Werken Leading Edge voor verticale scheuren.     

(Prijzen voor Leading Edge zonder Zoom)


Prijzen zijn exclusief  matriaal.

Small 0 - 20 cm v.a. € 80,-

Medium 20 - 50 cm v.a. € 100,-

Large 50 - 80 cm v.a € 140,-

Big 45 - 100 cm  ( nacalculatie )

Meerprijs bij Zoomband v.a. € 25,-

Dacron Doek  45€M2

WOORDJE UITLEG


De rand van de Leading Edge is dubbel gevouwen en is dubbel vast gestikt en gelijmd met dikke polyester uv bestendige draad en met moeilijk verwijderbare lijm.


Die draad moet meestal over een meter lengte op de leading edge worden losgetord om goed aan de schade te kunnen, hierdoor blijven er gaten achter van de oude draad.


Deze rand kan niet meer gebruikt worden en moet standaard bij elke opening vernieuwd worden.


De leading edge zou open scheuren bij 7 PSI moest je terug de zelfde rand gebruiken.

Jammer genoeg is dit een tijdrovend werkje.


De scheur of Blow out aan de leading edge moet langs de buitenkant worden hersteld met een op maat gemaakt paneel die de beschadiging overlapt.


De manier van herstellen hangt af of de scheur horizontaal of verticaal is gescheurd.

De druk op een scheur die horizontaal is gescheurd is veel groter en moet dus ook anders bekeken worden tijdens het herstellen.


De binnenkant moet hier ook worden verstevigd om de herstelling zo nog steviger te maken dan origineel omdat de herstelling anders een zwak punt wordt, ook om te voorkomen dat de bladder binnenin niet tussen de schade gaat kruipen.


Bij elke Repair moet ook de naaimachine opnieuw ingerijgd worden omdat de dikte,de spanning en de lengte van de draad en steek verschild van repair tot repair.

De lengte en de breedte van de steek die op de kite of wing is gebruikt wordt exact gecopieerd zodat je geen verschil ziet tegenover de originele steek van het merk zelf !


Zeer belangerijk is dat de bladder ook nauwkeurig terug geplaatst moet worden zonder twist, enige kleine twist kan de vliegeigenschappen van je Kite beinvloeden of kan je bladder beschadigen.


Prijzen zijn inclusief al deze werken, en gelden voor rechte scheuren, bij grotere schade en scheuren in verschillende richtingen wordt het herstellen complexer en zal er meer kunnen aangerekend worden.Waarom vertel ik je dit ?


Zo begrijp je het Prijs/Werk gebeuren beter.

-Bosmans Bjorn-